Frustrerer det dig, at du igen og igen bliver ved med at havne i de samme problemstillinger?

Du er ikke alene.

Vores dominerende historie er den der bliver bestemmende for hvordan vi forstår os selv, hvordan vi forstår andre mennesker, hvordan vi oplever os selv og hvordan vi agerer som os selv. Ingen af os kan sige os fri fra, kontinuerligt at strukturere og organisere vores mentale liv i fortællinger. I narrativer.

Din dominerende historie er den du fortæller mest. Det er den oplevelse du har af dig selv og som er medskabende i din identitet. Fortællingen vil hele tiden være med til at skabe fortælleren.

Sagt på en lidt mere sort/hvid facon bliver vi det vi tænker.

Tanker er reelt bare tanker. Det er elektromagnetiske strømme som umiddelbart har hverken mening eller tilknyttet følelser. Men vi mennesker har et overvældende behov for at skabe mening i os selv og i verden omkring os. Af samme årsag tillægger vi vores tanker og følelser mening.

Et lille tip til at undersøge vores altoverskyggende behov for at tillægge mening til det vi oplever. Forestil dig at du netop har mistet dig job. Hvad gør du?

A: Du går sur og forurettet hjem og lader de nærmest høre fortællingen om din imbecile chef?

B: Du føler dig straks forkert og har lyst til bare at gå hjem og gemme dig?

C: Du leder efter beviser på at chefen/jobbet har kvajet sig, så du kan gå til fagforeningen?

D: Du pakker dine ting sammen og fortæller dig selv, at der altid er en mening med de ting der sker?

E: Du hopper op og ned ad glæde over endelig at være fri til at begynde dit keramikværksted?

F: Indsæt din egen fortælling…

Hvis vi forudsætter at ingen af de ovenstående er bedre end andre, illustrerer det ganske udmærket alle de narrativer vi uophørligt skaber på vores færd livet igennem og som uafbrudt er med til at danne ramme om den fortælling vi oplever og deler.

Vi er altså i den grad evindeligt medskabende i vores tilværelse og vores oplevelse af vores tilværelse. Vi tillægger primært vores tanker mening ud fra vores overbevisninger, vores pågældende viden, vores erfaringer, vores værdier og vores følelsesmæssige mønstre. Vi kan kun tro på det der oplevelse ”sandt” for os og dermed danne mening heraf.  

Din dominerende historie kan have mange facetter, som er med til at udgøre helheden af hvem du er. Din historie handler ikke om at nedfælde hver en hård eller negativ ting i dit liv, det handler der imod om at tage summen af dine oplevelser gode som dårlige og blive bevidst om hvem det har gjort dig til den dag i dag.

Det er også grunden til at det er værd at kigge din dominerende historie efter i sømmene, da du ikke har nogen garanti for at du udlever en historie, et narrativ som er tilsvarende hvem du er eller måske mere interessant – hvem du er ved at udvikle dig til at være.

Min invitation til dig i dag, er at opdage din historie. Undersøge din historie. Evaluere din historie og hvis du føler behov for en ny historie, så transformer din historie. Din personlige power kan blive tilbageholdt eller frigivet i den historie du fortæller.

Her får du lidt spørgsmål til at gå på opdagelse i din dominerende historie:

1. Hvilke tre begivenheder i dit liv har været med til at forme dig og hvordan?
2. Hvad er dit forhold til familie?
3. Penge er…?
4. Kærlighed er…?
5. Hvad er du virkelig god til og hvordan er du blevet god til det?
6. Hvilke 5 ord beskriver dig bedst?
7. Hvad er din største udfordring i livet?
8. Hvad tror du om dig selv?
9. Hvis du ikke fik betaling for dit job, ville du så fortsat udføre det? Begrund dit svar.
10. Hvad er dit mest ambitiøse mål i dit liv lige nu og hvorfor?

Jeg ønsker for dig at du opdager den historie der er rigtig for dig og som giver dig mulighed for at blive den absolut bedste udgave af dig.

/Signe
——————————————————————————
Jeg hjælper dig med at blive den bedste udgave af dig. En udgave du kan være stolt af hver eneste dag. Book din gratis afklaringssamtale nu og få sparring til din udvikling med det samme.

 

du bliver hvad du tænker
4

Leave A Comment