Du har ondt fordi du bliver ved med at fortælle dig selv at du har ondt. Ja det mener jeg faktisk. Du er ked af det fordi du bliver ved med at sætte dig selv i situationer der gør dig ked af det. Du er single fordi du ikke har taget stilling til hvad du fortjener og hvordan du vil udleve det. Du bliver i dit dårlige parforhold fordi du ikke tror at du fortjener bedre.

Hvis du allerede nu er vanvittigt provokeret, så læs endelig videre – det bliver kun værre.

Jeg læste på et tidspunkt en bog, okay jeg har faktisk efterhånden læst mange bøger, selvhjælps bøger for at være helt konkret. Den pågældende bog indeholdt en sætning der på daværende tidspunkt virkelig ramte mig, brutalt endda.

– ”NOBODY ABUSES US MORE THAN WE ABUSE OURSELVES”.

Da jeg læste den sætning, blev en masse mønstre ændret i mig med det samme. Og jeg ønsker for dig at du kan ændre de mønstre der holder dig fanget. Mine mønstre blev ændret fordi jeg forstod at mit liv er præcis som jeg vælger det skal være.

Når vi ikke føler os gode nok, når vi går på kompromis med vores værdier og leveregler, når vi giver andre magten over os, når vi er styret af vores frygt, når vi er bange for at mærke vores følelser, så vil vi (uden undtagelse) opleve smerte, modgang og problemer.

Det overordnede problem er dog der, jeg ønsker for dig, at du kaster dit fokus hen. Ser du, det overordnede probleme er, at du sidder fast og ikke tager styring over dine tanker, dine følelser og og dine handlinger

Du sidde fast i det du kender, det du er tryg ved – også selvom det er noget der ikke gavner dig.

Du har måske ikke opdaget at du er fanget i offerrolle fælden og at du samtidig er dommeren der fastholder dig i den selvsamme opslidende rolle.

Du har ikke overskud og slår dig selv i hovedet over ikke at kunne slå mere til i din rolle som mor, søster, ven, kæreste, kollega, iværksætter osv.
Du ved godt at du indeholder langt mere end det du viser verden lige nu, men du har bare ikke overskuddet til at finde ud af hvordan du slipper ud, slipper fri.

Let me show what worked for me
Og ikke bare for mig, men for de klienter der har været hos mig gennem de sidste mange år.

Dette er blot en invitation, så du kan selvfølgelig vælge at blive ved med at gøre det du hele tiden har gjort, men hvis du er træt af at nøjes med, at lades som om og lade stå til, så vil du helt sikkert gerne tage imod invitationen.

1. Du er ikke dine tanker!
Hvordan taler du til dig selv, indeni dig selv?
Negativt, skamfuldt, vredt, opgivende? Hvis du vil teste hvordan du taler til dig selv, så afslut følgende sætninger:
Jeg er………………..
Jeg kan……………..
Jeg skal…………
Jeg er vigtig når………..
Jeg tror på……………..
Vores tanker er afgørende for hvordan vi ser livet, hvordan vi oplever os selv og andre og hvordan vi føler. Men vores tanker er blot det – tanker. Du tænker tusindevis af dem i døgnet og du kan lære at træne de tanker du rent faktisk kan bruge til noget.

2. Du er ikke dine følelser!  
Men du har dem. Og du kan arbejde med dem. Du kan træne dem og du kan opbygge dem.
Begynd at lægge mærke til hvad du rent faktisk føler.
Spørg dig selv (mange gange dagligt) ”Hvad føler jeg lige nu?”

3. Træk vejret igennem smerten

Når du har ”ondt” følelsesmæssigt, så sæt dig ned og mærk det der gør dig ked af det, find ud af hvor i kroppen det gør ondt og forestil dig så at du trækker vejret igennem det der gør dig ondt.

4. Elsk dig selv!
– Mere end du elsker alt andet!

1

Leave A Comment