nyhed:
4 ugers offerrolle bootcamp

4 ugers online kursus, som viser dig vejen ud af offerrollen og tilbage i din power. 

JEG HAR SELV VÆRET DER!

– og jeg vil glæde mig til at vise dig vejen ud af de mentale og følelsesmæssige offerroller, så du kan komme tilbage til din power.

❗️Kender du følelsen af ikke at være god nok?
❗️Har du nogensinde følt, at uanset hvad du gør, er det aldrig godt nok?
❗️Har du trukket dig fra muligheder af frygt for at fejle?
❗️Oplever du udfordringer med at træffe beslutninger, ud af frygt for at træffe en forkert beslutning?
❗️Tilsidesætter du ofte dine egne behov for at være mere “likeable”?
❗️Gemmer du dine følelser væk, af frygt for at blive såret?
❗️Bruger du tid og energi på at bekymre dig om, hvad andre tænker om dig?

Genkender du dig selv?
Hvis du kan nikke genkendende til én eller flere af ovenstående sætninger, så er den dårlige nyhed, at du ligesom jeg og tusindvis af andre mennesker har været (eller er) havnet i en følelsesmæssig eller mental offerrolle. Den gode nyhed er: Du er landet lige det sted, hvor der er hjælp at hente.

Ordet “arketype” har græsk oprindelse og kommer fra ordet arche, som betyder begyndelse eller oprindelse, den første og typos, som betyder model, mønster eller type. At noget er arketypisk betyder, at det er noget almen menneskeligt. Man kan sige, at det er det første eller oprindelige mønster, hvorfra alle andre mønstre stammer. I denne sammenhæng er der tale om menneskelige offerrolle arketyper, der hver især indeholder forskellige mønstre for tanker, følelser og adfærd.

Kom ud af offerrollen

Hvad er en mental og følelsesmæssig offerrolle?

De mentale og følelsesmæssige offerroller er strukturer i vores mentalitet, vores følelsesmæssige mønstre og vores handlinger og adfærd, som søger at komme til udtryk både i vores privatliv og professionelle virke. Offerrollen opstår, når vi ikke tager ansvar for det, vi tænker, føler og gør.

Offerrollen tilskynder os til at udsætte, lave overspringshandlinger og undgå selvansvar. Når vi befinder os i en offerrolle, fralægger vi os vores selvansvar og bruger vores energi på at forsvare, hvorfor det er synd for os, at “noget” skete. Når vi har travlt med at pege fingre ad andre, afbryder vi kontakten med os selv og vender blikket udad i stedet for indad. Dette gør det nærmest umuligt at opfylde de behov, der løbende opstår i os, og det giver endnu mere energi til en aktivering af en af de 7 offerroller, som jeg har defineret.

Dine erfaringer, din opvækst og dine traumer bestemmer din offerrolle arketype

 

Arketyper kan måske bedst sammenlignes med instinkter, fordi de aktiveres og deaktiveres afhængigt at situationen vi befinder os i. Når offerrolle arketypen aktiveres påvirkes dine tanker, dine følelser, dine handlinger og din adfærd. Arketypen er altså ikke styrende hele tiden og du kan derfor sagtens opleve at være fuldstændig i harmoni og flow i din karriere, og samtidig have store udfordringer i dit kærlighedsliv.
At havne i en offerrolle, sker for de fleste mennesker mange gange i deres liv, da de færreste af os kan møde alle livets udfordringer i zen-mode med lethed og accept. Udfordringen ved offerrollerne er at de kan tage overhånd i vores liv og frarøve os energi, livsglæde og tillid.